Planning en Hybride Werken: Vier Richtlijnen!

Advice
June 23, 2021
Planning en Hybride Werken: Vier Richtlijnen!

Hoe hou je je aan de planning als het hele team ergens anders werkt?

 

Door de coronacrisis heeft remote werken een enorme toevlucht genomen. Met uitzonderingen daar gelaten, zijn de meeste organisaties inmiddels overtuigd van de kracht van (deels) thuiswerken. Maar hoe hou je je aan de planning wanneer het hele team ergens anders werkt? We delen onze tips. 

 

Thuiswerken vs remote werken

Steeds vaker hoor je het woord ‚Äėremote‚Äô wanneer het gaat om thuiswerken. Strikt genomen is remote werken echter niet precies hetzelfde als thuiswerken. Remote werken betekent namelijk dat je waar dan ook ter wereld kunt werken en dus ook zelf je werktijden bepaalt. Veel bedrijven die remote werken hebben zelfs geen kantoor en medewerkers werken overal ter wereld. Maar remote werken kan ook dichter bij huis, bijvoorbeeld vanuit je eigen zolder of werkkamer. Thuiswerken kan je dus zien als een vorm van remote werken, maar geheel remote werken omvat veel meer dan alleen thuiswerken.¬†

Juist in de combinatie van op kantoor en thuiswerken draait het namelijk ook om duidelijkheid

Geen vijf minuten om dit artikel te lezen? Lees dan onze vier richtlijnen onderaan

‚Äć

Thuiswerken een blijvertje

Terug naar thuiswerken. Het grootste deel van ons zal binnenkort weer gedeeltelijk terugkeren naar kantoor, dus de verwachting is dan ook dat thuiswerken een blijvertje is. Uit onderzoek van TNO blijkt zelfs dat het grootste gedeelte van de werknemers een voorkeur heeft voor een combinatie van op kantoor en thuiswerken. Die combinatie heeft namelijk meerdere voordelen. En hoewel je ze waarschijnlijk inmiddels aan den lijve hebt ondervonden, zetten we ze toch even op een rijtje. 

 

Hogere productiviteit

Ten eerste zorgt (deels) thuiswerken voor een hogere productiviteit. Je kunt je immers vol richten op je werk wanneer je thuiswerkt, terwijl je op kantoor meer tijd kunt besteden aan overleggen en sociale contact met collega’s. Door je werkzaamheden te verdelen, kun je productiever zijn wanneer dat ook echt nodig is. 

 

Betere werk/privébalans

Daarnaast zorgt de combinatie van thuis en op kantoor werken voor een beterewerk/privébalans. Thuiswerken brengt immers geen reistijd met zich mee, waardoor je meer tijd hebt om te besteden aan andere zaken, zoals je gezin, hobby’s of sport. Wel kan het lastig zijn om thuis de grens tussen werk en privé te bewaken. Juist daarom is een combinatie met op kantoor werken ideaal. Werk je immers een paar dagen per week op kantoor, dan ben je ook echt thuis wanneer je thuis komt. 

 

Tevreden medewerkers

Voortvloeiend uit de bovenste twee voordelen komt het derde voordeel: een combinatie van op kantoor en thuiswerken zorgt voor meer tevreden medewerkers. Productiever zijn én een betere balans tussen werk en privé verhogen namelijk vanzelf de tevredenheid van je personeel. Tel daarbij op de vrijheid om je eigen tijd in te delen en je medewerkers zullen niet alleen productiever maar ook een stukgelukkiger zijn.  

 

Op zoek naar de juiste thuiswerkvoorzieningen

Ben je opzoek naar goede thuiswerkvoorzieningen voor jezelf of je medewerkers? Op het platform van Workwize kan jouw bedrijf een account aanmaken om jou te voorzien in allerlei producten voor je thuiswerkplek. Dat werkt als volgt: de organisatie bepaalt een budget per medewerker en stelt een lijst samen van producten waaruit gekozen kan worden. Het aanbod van producten is enorm en varieert van pennen tot bureaus, bureaustoelen en koffie. 

 

Een combinatie die werkt

De combinatie tussen op kantoor en thuis werken lijkt dus ideaal, vooral voor je medewerkers. Hoewel een combinatie niet op elke werkplek mogelijk is, geeft onderzoek van TNO aan dat ruim 59% van de werkgevers ook de voorkeur aan een combinatie. Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n combinatie van thuis en op kantoor werken ook echt succes vol is? En hoe zorg je ervoor dat de planning nageleefd wordt? We geven vier randvoorwaardes. 

 

Het belang van planning

Ten eerste is natuurlijke een goede planning belangrijk. Eigenlijk vraagt iedere vorm van werken (of het nu thuis is of op kantoor) om planning. Zeker in organisaties waar in projecten wordt gewerkt, productiebedrijven of afdelingen voor klantcontact. Maar een goede planning is ook essentieel voor teams waarin mensen meer zelfstandig werken. Een goede planning wordt niet alleen gebaseerd op ervaringen uit het verleden, maar houdt ook zeker rekening met voorspellingen over het verwachte werk aanbod en de personeelscapaciteit. 

 

De juiste planning software

Het geheim achter een goede planning? De juiste planning software! Maar de best passende software voor jouw organisatie vinden kan best een uitdaging zijn. Iedere organisatie heeft andere wensen en eisen en het aanbod is enorm. Bovendien vereist de selectie en implementatie van planning software specifieke kennis en ervaring. Een mislukt traject kost niet alleen veel tijd en geld, het levert ook veel frustratie op. Die verloren investering van tijd en geld voorkomen? Schakel de hulp in van de onafhankelijke experts van Planbizz.

 

Communicatie is key

Een andere belangrijke voorwaarde is communicatie. Wat heb je aan een goede planning als die niet bij iedereen duidelijk is? Precies, niks. Maar goede communicatie gaat verder dan alleen de planning bekend maken. Juist in de combinatie van op kantoor en thuiswerken draait het namelijk ook om duidelijkheid. Wat zijn de verwachtingen? Moet er thuis net zoveel vergaderd worden als op kantoor? Mag er flexibel met de planning om gegaan worden? Of juist niet? Het is onwijs belangrijk dat hier duidelijkheid over is. En verandert er iets? Communiceer dat dan ook op tijd. 

 

Vertrouwen

Naast communicatie draait het ook om vertrouwen. Waar we op kantoor onze collega’s in de gaten kunnen houden, werkt dat thuis net eventjes iets anders. De afgelopen maanden hebben gelukkig uitgewezen dat ook thuis gewoon netjes doorgewerkt kan worden. Als manager is vertrouwen dus wel op zijn plek. En dat heeft weer een positief effect op je medewerkers. 

 

Flexibiliteit 

Hoe mooi een planning ook kan zijn, sommige dingen zijn niet te overzien. Daarbij is niet alles te plannen. De laatste voorwaarde om succesvol thuis en op kantoor te werken is flexibiliteit. Flexibiliteit wanneer een werkdag er toch anders uitkomt te zien dan verwacht maar ook de flexibiliteit om √ľberhaupt te kunnen kiezen voor welke werkplek je vandaag kiest. Niet elke medewerker zal kunnen afwijken van de gemaakte planning, maar ook dan is flexibiliteit mogelijk.¬†

 

Over de auteurs

Deze blog is de tweede van een reeks samenwerkingsblogs tussen Workwize en Planbizz. Workwize is hét platform waarmee jij het thuiswerken effectief kan faciliteren. Planbizz biedt deskundige hulp bij de selectie en implementatie van Workforce Planning software.

‚Äć

Contact the Workwize team

We would love to get to know more about you!

Contact us