Een overzicht: De Werkkostenregeling, De Grote Uitdaging In Het Faciliteren Van De Thuiswerkplek

Blog
May 5, 2021
Een overzicht: De Werkkostenregeling, De Grote Uitdaging In Het Faciliteren Van De Thuiswerkplek
Victor Dik ‚Äď 12 mei ‚Äô21

‚Äć

Afgelopen weken hebben wij meerdere blogs geplaatst over de werkkostenregeling. In deze blog geven wij een samenvatting van de voorgaande WKR blogs.

‚Äć

Wat is de werkkostenregeling (WKR)?

De WKR is een regeling om een percentage van het bruto salaris te besteden aan vergoedingen en voorzieningen voor het personeel, zonder hier loonbelasting over te betalen. Dit percentage wordt de vrije ruimte genoemd. De vergoedingen die hier boven werden benoemd zijn vergoedingen die niet direct gelinkt zijn aan werkzaamheden. Neem bijvoorbeeld een personeelsfeest of het kerstpakket.

Aankomend jaar mag 3% van de totale loonsom (het bruto loon) onbelast vergoed worden via de vrije ruimte. Dit percentage geldt voor de eerste ‚ā¨400.000 salaris. Als de totale loonsom meer dan ‚ā¨400.000 bedraagt, dan mag jij over de ‚ā¨400.000 3% onbelast vergoeden en over het resterende loon 1,18%. Meer weten? Lees het hier.

‚Äć

Wat houdt de gerichte vrijstelling in?

Er zijn ook vergoedingen die onbelast aan de werknemer vergoed kunnen worden en niet ten koste van de vrije ruimte gaan. Dit zijn de gerichte vrijstellingen en deze bestaan uit zes categorie√ęn:

·        Verblijfskosten

·        Cursussen en vakliteratuur

·        Studies en opleidingen

·        Computers, gereedschappen, mobiele communicatiemiddelen en dergelijke

·        Verhuizingen van het bedrijf

·        Vervoerskosten

 

Vallen hier de uitgaven voor de thuiswerkplek ook onder? Lees het hier.

 

Wat is de nihil waardering?

Als laatst zijn er ook voorziening voor de werknemer die op nul euro gewaardeerd kunnen worden. Dit zijn de gerichte vrijstellingen en over deze voorziening hoeft dus geen belasting betaald te worden. Er is een grote lijst aan voorzieningen die hieronder vallen. Wil jij weten welke dit allemaal zijn en welke op dit moment het meest gebruikt worden? Lees het hier.

‚Äć

Deze blog is gemaakt in samenwerking met WKR-specialisten. Heb jij vragen naar aanleiding van de bovenstaande tekst of wil jij meer weten? Neem contact op via:

victor@goworkwize.com

‚Äć

Victor Dik1.jpg

Victor Dik

Workwize | Live Smart, Work Wize

victor@goworkwize.com

‚Äć

Contact the Workwize team

We would love to get to know more about you!

Contact us